Tutkimus ja kehitys (en)

Huippututkimusta myös sinun yrityksellesi

Tutkimus ja kehitys ELME Studiossa on organisoitu tehokkaasti projektien kautta. Päävastuu tutkimuksesta ja tutkimushankkeiden käynnistämisestä on “Tulevaisuuden tuotantoteknologiat “ -projektilla.

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -tutkimusryhmä on Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin tutkimusryhmä. Ryhmän toiminta-alueena on koko Pohjois-Suomi. Ryhmän käyttämä lyhenne FMT tulee ryhmän englanninkielisestä nimestä Future Manufacturing Technologies Research Group.

Kehityshankkeissa ProMetal/NRT -projektin resurssit ovat käytettävissäsi. Tarjoamme käyttöösi alan viimeisimmän tutkimustiedon ja teemme tutkimustyötä tilauksesta.

Ratkaisemme yritysten tuotannon ja tuotteiden kehittämiseen liittyviä ongelmia esimerkiksi tekemällä ruostumattomille ja hiiliteräksille sekä alumiinille materiaalitutkimusta muovausominaisuuksien kannalta.

Lisäksi selvitämme uuden teknologian tuomia mahdollisuuksia tuotesuunnitteluun ja tuotantoprosesseihin sekä automatisoidun tuotannon osaamisen siirtoa perinteiseen konepajaympäristöön.

Laboratoriossamme ja koulutustehtaallamme on mahdollista myös testata tuotteita sekä tehdä tuotantokoeajoja.

Linkki tutkimusryhmän kotisivuille.

Kuvagalleria FMT-päiviltä