Alueen teknologia-alan yritykset hakevat 3D-tulostamisen messuilta asiakkaita ja uusia markkinoita

Esa Lohela lähtee markkinoimaan Hero Mechanics Oy:n uusimman investoinnin jauhemetallurgia-automaatiolinjaston monia mahdollisuuksia 3D-tulostamisen ammattimessuille Tampereelle maaliskuun puolivälissä.

Tervetuloa messuosastollemme D205.

Alueen teknologia-alan yritykset ovat näkyvästi esillä 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien ammattitapahtumassa Tampereella 18.-19.  maaliskuuta.

Yksi mukaan lähtevistä yrityksistä on vuonna 2018 perustettu Hero Mechanics Oy. Väinö Konttilan ja Esa Lohelan yritys valmistaa koneiden ja laitteiden osia hienomekaanisten laitteiden valmistajille eri teollisuuden aloille. Uudet 600 neliön toimitilat ovat asemanseudulla Nivalassa.

Yrityksen tuotanto on käynnistynyt hyvin. Uusia markkinoita haetaan määrätietoisesti, myös viennin osalta.

Yrityksen vahvuus on monipuolinen konekanta. Uusin sorvauskeskus on viime vuoden hankinta.

Helmikuussa yritys investoi jauhemetallurgia-automaatiolinjastoon, joka nostaa tuote- ja tuotantokapasiteetin aivan toiselle tasolle. Yritys ryhtyy puristamaan tuotteita metallijauheesta: jauhe puristetaan muottiin, ja lämpökäsittelyn jälkeen jauhehiukkaset ovat sulaneet kiinteäksi kappaleeksi.

– Siirrymme täysin uuteen tuotantomenetelmään. Suomessa en ole törmännyt vastaavaan laitteeseen, Lohela kertoo.

Automaattilinjasto painaa 10 000 kiloa ja on asennusvaiheessa. Tuotanto käynnistyy maaliskuussa.

– Materiaalin hukkaa ja valmistusaikaa saadaan vähennettyä pelkästään koneistamalla valmistettuun tuotteeseen verrattuna. Valikoimiin tulevat kupari- ja alumiinimateriaalit sekä lukuisat teräslaadut.  Perinteistä koneistusta tarvitaan edelleen tuotteiden viimeistelyyn.

Markkinoilla on Lohelan mukaan ollut kiinnostusta uutta menetelmää kohtaan. Laiteinvestoinnin myötä hän odottaa tehokkuutta tuotantoon, lisää myyntiä, kilpailukykyä ja uusia asiakkaita. Automaattilinjastolla yritys voi valmistaa entistä suurempia sarjoja tehokkaasti materiaalia säästäen.

Yrittäjien lisäksi yritys työllistää yhden työntekijän, ja uuden teknologian myötä työntekijöitä tarvitaan Lohelan mukaan lisää.

– Sosiaalisen median kautta tapahtuva markkinointi on oiva tapa saada yritykselle näkyvyyttä, Lohela sanoo.

Tampereen 3D-tulostamisen ammattitapahtumaan Lohela lähtee esittelemään yrityksen koneistuspalveluja ja jauhemetallurgia-menetelmän monia mahdollisuuksia.

Tapahtuma on kuin meille tehty. Messut ovat tärkeä osa markkinointia. Odotan uusia kontakteja, asiakastapaamisia, uusia asiakkaita ja verkostoja.

Messuilla ovat alueelta Hero Mechanics Oy, Mecaplan Oy, ELME Studio ja Nivalan Teollisuuskylä Oy.

Konepaja-messujen yhteydessä ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman teemoja ovat suunnittelu, valmistuspalvelut, laitemyyjät ja teknologiat, tutkimus ja koulutus sekä materiaalit.

 

Lisätietoja:

kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylä Oy / ELME Studio puh. 0400 392 463
toimitusjohtaja Esa Lohela Hero Mechanics Oy puh.  040 518 8374

Teksti ja kuva Elisa Kujala