Alueen teknologiayritykset esittäytyivät teollisuusmessuilla

Nivalan Teollisuuskylän osastolla toimintaa markkinoivat Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylä Oys:tä ja ELME Studiosta, Ville Parovuori ProMechanicsilta ja Kirsi Tammela Manscolta.

Nivalan Teollisuuskylä Oy ja alueen yritykset osallistuivat 27. – 29. syyskuuta Tampereen Alihankinta 2022 -messuille. Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät -teemalla järjestetyssä tapahtumassa oli esillä koko Suomen teollisuus ja sen kärkiyritykset.

Suomen johtavassa teollisuuden messutapahtumassa oli näytteilleasettajia 12 maasta yhteensä 1006. Alueen teknologiateollisuuden yrityksistä kahdella yhteisosastoillamme olivat mukana Mansco Oy, Mecaplan Oy ja ProMechanics Oy.

Esillä olivat muun muassa Manscon työstötekniikan osaaminen, Mecaplanin suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut teollisuudelle, ProMechanicsin koneistus- ja kokoonpanopalvelut sekä ELME Studion 3D-tulostus- ja tutkimuspalvelut sekä yhteistyöverkosto. Esillä olivat myös Kurunpuhdon uusi teollisuusalue, Nivalan kaupunki ja seutukunnan asiantuntijapalvelut.

Messut osoittivat paikkansa etenkin Suomen valmistavan teollisuuden kohtaamistapahtumana. Messuilla mukana olleet yritykset saivat kattavan kuvan teknologiateollisuuden tilanteesta ja paljon uusia asiakaskontakteja. Näytteilleasettajien osastoilta monet yrittäjät löysivät ideoita omien tuotteidensa ja palvelujensa kehittämiseen ja ennen kaikkea vahvistamaan nykyisiä asiakkuuksia ja löytämään uusia yhteistyökumppaneita.

– Tämän vuoden messut osoittivat, että kasvokkain kohtaaminen on säilyttänyt arvonsa yritysten välisessä kanssakäymisessä. On tärkeää tavata ja kohdata nykyisiä asiakkaita sekä etsiä potentiaalisia uusia asiakkuuksia, kiteytti kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylä Oy:stä.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa kävi 13 108 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Messut osoittivat teeman mukaisesti teollisuuden vetovoimaisuuden uusine teknologioineen ja tekijöineen.

Nyt mukana olleet alueen yritykset aikovat osallistua tapahtumaan myös ensi syksynä, 26.- 28. syyskuuta 2023, jolloin teemana on ”Globally Local”. Silloin syvennytään paikalliseen osaamiseen ja tuotantoon, maailmalaajuisiin yhteyksiin ja teollisuuteen sekä ennen kaikkea alan ihmisiin, teknologiaan ja tulevaisuuteen.

Yhteisosastot organisoi Nivalan Teollisuuskylä Oy/ELME Studio. Yhteistyössä olivat mukana Oulun yliopisto/KSI/FMT ja NIHAK.

Mecaplan Oy:n toimintaa markkinoivat Toni Mähönen ja Henri Kneckt.

 

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylä Oy puh. 0400 392 463.

ELME Studio on asiantuntijapalveluita tuottava organisaatio, jonka projekteja rahoittavat pääsääntöisesti yritykset, kunnat, EU/EAKR ja Pohjois-Pohjanmaan Liitto.