Asiakkuudet vahvistuivat kansainvälisillä teollisuusmessuilla

Tampereen Alihankinta 2019 -messuilla alueelta oli mukana Aappo Mustakangas ELME Studion FMT-ryhmästä, Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylä Oy/ELME Studiosta, Matti Peltola Jokiedusta, Tero Hakkarainen Lasercomp/Celermecistä, Kirsi Tammela Manscolta, Saku Törmälehto Lasercompista ja Mika Haapakoski Jokiedusta.


Nivalan Teollisuuskylä Oy ja viisi seutukunnan yritystä osallistuivat 24. – 26. syyskuuta Tampereen Alihankinta 2019 -messuille. Kestävä valmistus -teemalla järjestetyssä tapahtumassa oli esillä koko Suomen teollisuus ja sen kärkiyritykset.

Euroopan toiseksi suurimmassa alihankintateollisuuden messutapahtumassa oli näytteilleasettajia lähes 20 maasta reilut 1 100. Alueen teknologiateollisuuden yrityksistä mukana olivat Mansco Oy, Jokiedu Oy, Mecaplan Oy, Lasercomp Oy ja Celermec Oy.

Kolmella yhteisosastolla esiteltiin muun muassa koneistuksen sopimusvalmistusta, painelaitehitsauksen pätevöintilaitosta, tuotekehitys-, suunnittelu- ja asiantuntijapalveluja sekä komponenttien valmistusta laserilla ja mekaanisesti. ELME Studiolla oli esitellä messuvieraille teknologiauutuus: 3D-tulostus- ja tutkimuspalvelu. Osastolla oli esillä myös ELME Studion yhteistyöverkosto ja seutukunnan osaaminen ja toiminta.

Messut osoittivat paikkansa etenkin Suomen valmistavan teollisuuden ja yhteistyöverkostojen asiakkuuksien kohtaamistapahtumana. Messuilla mukana olleet yritykset saivat kattavan kuvan teknologiateollisuuden tilanteesta ja paljon uusia asiakaskontakteja.

Näytteilleasettajien osastoilta monet yrittäjät löysivät ideoita omien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja ennen kaikkea uusia yhteistyökumppaneita.

”Yritysten on tärkeää tavata ja kohdata nykyisiä asiakkaita sekä etsiä potentiaalisia uusia asiakkuuksia”, kiteytti Nivalan Teollisuuskylä Oy:n kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa kävi 17 731 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Messuilla kohtasivat teeman mukaisesti uudet teknologiat, innovaatiot sekä tulevaisuuden teollisuus ja kestävä valmistus.

Nyt mukana olleet alueen yritykset aikovat osallistua tapahtumaan myös ensi syksynä, jolloin teemana on Datasta bisnestä. Näkökulmina korostuvat muun muassa älykäs teollisuus, turvallisuus ja tuottavuus.

Osaston organisoi Nivalan Teollisuuskylä Oy/ELME Studio yhteistyössä Oulun yliopisto/KSI/FMT:n ja NIHAK:n kansainvälistymispalvelujen kanssa.

ELME Studio on asiantuntijapalveluita tuottava organisaatio, jonka projekteja rahoittavat pääsääntöisesti yritykset, kunnat, EU/EAKR ja Pohjois-Pohjanmaan Liitto.

Alihankinta 2019 -messuilla Tampereella Mecaplan Oy:n osastolla Henri Kneckt ja Kai Niemi.

 

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylä Oy / ELME Studio puh. 0400 392 463.