ELME Studio tutuksi Pohjois-Pohjanmaan liiton asiantuntijoille

Pohjois-Pohjanmaan liiton asiantuntijat ja ELME yhteisön edustajat yhteiskuvassa.

Pohjois-Pohjanmaan liitosta kehitysjohtaja Tiina Rajala ja aluekehitysasiantuntijat Katarina Timisjärvi ja Aki Lappalainen vierailivat tiistaina Teknologiakeskus Nitekissä. Päivän ohjelmassa oli tutustuminen ELME Studion toimintaan ja sen alueelliseen vaikuttavuuteen, tutkimukseen ja tutkimustuloksiin.

ELME Studion kuulumisia ja uusimpia tutkimustuloksia esittelivät ELME yhteisön edustajat Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu, Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Harri Poranen ja kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen, Kerttu Saalasti Instituutista johtaja Matti Muhos ja Tulevaisuuden Tuotantoteknologiat FMT:stä tutkimusjohtaja Antti Järvenpää.

Yhteistyöyrityksiä edustivat Mecaplan Oy:stä vanhempi suunnittelija Kai Niemi ja SSAB Oy:stä kehitysinsinööri Mikko Isotalo. Yritysvierailuilla tutustuttiin työkoneohjaamoja valmistavaan NTcab Oy:öön ja Jokiedu Oy:n pätevöintilaitokseen.

ELME Studio on elektroniikan mekaniikan ja metallin tuotantostudio, joka tarjoaa tutkimus-, kehitys- ja laboratoriopalveluja pääsääntöisesti metallin ja teknologiateollisuuden toimialalle sekä tuottaa uusinta tietoa toimialalta, auttaa tuotekehityksessä, tukee yrityksiä tilanteissa, joissa tarvitaan asiantuntijan neuvoa.

Monet kumppanuusyritykset ovat kansainvälisillä markkinoilla menestyviä toimijoita, jotka ovat ennakkoluulottomasti kehittäneet osaamistaan niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin asiantuntijoiden kanssa.

ELME yhteisön tavoitteena on olla merkittävin kansainvälinen tulevaisuuden tuotantotekniikan osaaja Suomessa. ELMEn asiantuntijavaihto kasvaa ja kehittyy muun muassa ulkomaisten tutkijoiden ja opiskelijoiden määrä kasvaa tasaisesti. Vastavuoroisesti täältä lähtee tutkijoita ja opiskelijoita muihin maihin.

Toimipiste on Teknologiakeskus Nitekissä ELME Centerissä.

www.elmestudio.fi