Elme Studion huippulaite on metallin 3D-tekniikkaa hyödyntävä tulostin

Projektitutkija Aappo Mustakangas työskentelee metallin 3D-tulostimella.

Nivalan Teollisuuskylässä sijaitseva ELME Studio on yrittäjän tärkeä kumppani. Alati uudistuva teknologia avaa yrityksille uusia ratkaisuja tuotannon kehittämiseen.

Elme Studion huippulaite on metallin 3D-tekniikkaa hyödyntävä tulostin. Ainetta lisäävä valmistusmenetelmä mahdollistaa aiemmin mahdottomana pidettyjen muotojen tarkan valmistuksen.

Yhteistyössä yritysten kanssa uutta tietoa metallista syntyy koko ajan. Elme Studio tutkii uusien teknologioiden tarjoamia mahdollisuuksia valmistaa alan tuotteita. Tarjolla on laboratorio-, mittaus- sekä metallin ja muovin 3D-tulostuspalvelut.

ELME Studiolla on valmiudet tehdä metalliyrityksille nopeasti pieniä prototyypin kaltaisia sarjoja. Erilaisia kokeiluja ja laadunvarmistuksen mittauksia tehdään tilauksesta.

Laserlaboratoriossa tutkitaan laserhitsausta, -pinnoitusta ja -3D-leikkausta. Laser on yhdistetty teollisuusrobottiin, jonka ulottuma on kaksi metriä. Induktiolaitteilla valmistuu kustomoituja teräslaatuja. Veto- ja väsytyslaitteistolla tutkitaan materiaalin kestävyys ja laatu. Näytteenottolaitteistolla ja mikroskoopilla selvitetään materiaalin tarkka rakenne.

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin tutkijaryhmän myötä yritysten käytössä on alan viimeisin tieto.

www.elmestudio.fi

 

Laboratorioteknikko Pekka Takanen ohjelmoi teollisuusrobottia.

 

Metallijauheen täyttö menossa.

 

Metallin 3D-tulostimen tulostuskammio.

 

Metallin 3D-tulostimella valmistettuja tuotteita.