Yhteisosastossa on ideaa – Alueen yritykset ovat näyttävästi mukana 3D-tulostusmessuilla Tampereella

Hero Mechanics Oy:ltä Laura Hirsivaara ja Anna Sleboda lähtevät Tampereen 3D-tulostus- ja uusien materiaalien ammattitapahtumaan verkostoitumaan.

Alueen teknologiayritykset ovat näkyvästi esillä yhteisellä osastolla Tampereen 3D-tulostus- ja uusien materiaalien ammattitapahtumassa marraskuun lopussa. Teollisuuskylän järjestämällä yhteisosastolla yritykset tekevät tunnetuksi monipuolisia palvelujaan.

Hero Mechanics Oy lähtee markkinoimaan koneistuspalveluja, erityisesti uuden jauhemetallurgia-automaattilinjaston mahdollisuuksia.

– Korona vei monet markkinointimahdollisuudet. Isot tapahtumat ja pienemmätkin yritysvierailut ovat olleet katkolla pari vuotta. Korona-ajan hioimme uuden automaattilinjaston tehokäyttöön. On aika lähteä etsimään messuilta uusia asiakkaita, toimitusjohtaja Esa Lohela sanoo.

Jauhemetallurgia-automaattilinjaston yritys hankki pari vuotta sitten. Linjasto uusine tekniikoineen oli silloin ja on edelleen ainoa laatuaan Suomessa. Pituutta linjastolla on 10 metriä, leveyttä pari metriä ja painoa 10 000 kiloa.

– Tekniikalla metallijauhe puristuu muottiin. Lämpökäsittelyn jälkeen jauhehiukkaset sulavat kiinteäksi kappaleeksi ja valmiiksi tuotteeksi. Tarvittaessa tuote koneistetaan, tehdään kierrereikiä tai tiettyjä muotoja.

Teollisessa tuotannossa tarvittavia metallikomponentteja, hammaspyöriä ja erilaisia holkkeja yritys valmistaa teräksestä, kuparista ja alumiinista.

Uuden linjaston myötä yrityksen tuotantokapasiteetti on noussut toiselle tasolle. Se mahdollistaa kappaleiden kustannustehokkaan valmistamisen jopa miljoonien kappaleiden vuosivolyymillä. Materiaalin hukkaa vähenee ja valmistusaika lyhenee koneistamalla valmistettuun tuotteeseen verrattuna.

– Perinteistä koneistusta tarvitaan edelleen tuotteiden viimeistelyyn, Lohela sanoo.

Hero Mechanics Oy on Lohelan ja Väinö Konttilan vuonna 2018 perustama yritys. Uudet 600 neliön toimitilat ovat Nivalassa aseman seudulla. Yritys valmistaa koneiden ja laitteiden osia hienomekaanisten laitteiden valmistajille eri teollisuuden aloille. Yritys työllistää viisi henkilöä.

Kansainvälisille markkinoille yritys lähti pari vuotta sitten. Tuotannosta 60 prosenttia menee Saksaan.

3D-tulostus- ja uusien materiaalien ammattitapahtumasta Lohela odottaa asiakastapaamisia, jatkokeskusteluja, kontakteja ja verkostoja.

– Teollisuuskylän yhteisosastossa on ideaa. Porukalla saadaan näyttävä, vetovoimainen ja hyvin suunniteltu kokonaisuus.

Messuilla luodaan
uusia kontakteja

Mecaplan Oy:n toimitusjohtaja Henri Knecktin mukaan välivuosien jälkeen on hienoa päästä messuille tapaamaan ihmisiä. Yritykselle 3D-tulostusmessut ovat tämän vuoden kolmannet.

– Vaikka olemme toimineet yli 20 vuotta, messuilla tulee usein vastaan yrityksiä, joista emme ole tietoisia. Messuilla tavataan asiakkaita, uusia työntekijöitä ja myös opiskelijat ovat tärkeä kohderyhmä.

– Usein asiat etenevät nopeasti, kun ihmiset tapaavat toisiaan. Messuilla on hyvä luoda uusia kontakteja, Kneckt sanoo.

Mecaplan on ollut mukana 3D-tulostuksen tutkimushankkeissa jo useamman vuoden ajan. Nyt yritys hakee uusia projekteja 3D-teknologian ympärille.

– Meidän 3D-tulostettujen projektien määrä ja laajuus ovat kasvaneet vuosien varrella. Kehitämme osaamistamme pitkäjänteisesti. Olemme olleet edellisissä tapahtumissa Tampereella ja Helsingissä. Alihankintamessut ovat jo perinne.

Yhteisen messuosaston paras anti on Knecktin mukaan se, yhteistyössä yritykset voivat tuoda esille tavallista laajemman palveluvalikoiman.

ELME Studio
esillä

ELME Studio markkinoi 3D-tulostustapahtumassa niin ikään monipuolisia metallin 3D-tulostuspalveluja.

– Konepajamessut ovat samaan aikaan Pirkkahallissa. Meitä kiinnostaa kaikki uudet koneet, mittalaitteet, työvälineet ja hitsausalan uutuudet, sanoo kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylä Oy:stä.

Teollisuuskylän järjestämällä yhteisosastolla ovat mukana Hero Mechanics Oy, Mecaplan Oy ja ELME Studio. Yhteistyössä ovat mukana Nihak ja Raahen Seudun Kehitys KILKA – Kilpailukyvyn avaimet -hankkeen myötä.

Kuvassa ELME Studiossa metallin 3D-menetelmällä valmistettuja esimerkkitulosteita.

Tervetuloa 3D & New Materials 2022 -tapahtumaan rakentamaan ja ylläpitämään bisneksesi tulevaisuuden verkostoja! Teollisen 3D-tulostuksen ammattitapahtuma kokoaa yhteen toimialan päättäjät, asiantuntijat sekä osaavimmat tulevaisuuden tekijät 29.11. – 1.12.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen.

Esillä messuosastolla B116

Hero Mechanics Oy: jauhemetallurgiaa ja koneistuspalveluja
Mecaplan Oy: suunnittelu- ja asiantuntijapalveluja teollisuudelle
ELME Studio: T&K-palvelut, uutuutena 3D-metallintulostus

Yhteistyössä ovat mukana Nivalan Teollisuuskylä Oy/ELME Studio
NIHAK ja Raahen Seudun Kehitys KILKA – Kilpailukyvyn avaimet -hankkeen myötä.

Tutustu näytteilleasettajiin »     

Ennakkorekisteröidy messukävijäksi sivuilla: www.3dnewmaterials.fi

3D & New Materials 2022 -tapahtuma, 29.11. – 1.12.2022, avoinna tiistaina klo 9–17, keskiviikkona klo 9–17, torstaina klo 9–16.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere.

Samaan aikaan myös Konepaja– sekä Nordic Welding Expo -messut.

Turvallisesti messuilla. Messukävijälle ohjeet turvalliseen messutapahtumaan: https://www.3dnewmaterials.fi/fi/turvalliset-tapahtumat/

Lisätiedot ja viimeisimmät päivitykset: www.3dnewmaterials.fi

Nähdään 3D & New Materials 2022 -tapahtumassa!

 

Teksti Elisa Kujala
Kuvat Elisa Kujala, Elisa Vääräniemi