Yrityksille uusia ideoita kansainvälisiltä alihankintamessuilta

Tampereen Alihankinta 2018 -messuilla alueelta oli mukana Ari Sikkilä Lasercomp/Celermecistä, Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylästä, Antero Kujala Koivukuja Yhtiöstä, Kirsi Tammela Manscolta, Tero Hakkarainen Lasercomp/Celermecistä ja Jussi Inkala Koivukuja Yhtiöstä.

 

Nivalan Teollisuuskylä Oy ja seutukunnan yritykset osallistuivat syyskuussa Tampereen Alihankinta 2018 -messuille. Tapahtumassa oli esillä koko Suomen teollisuus ja sen kärkiyritykset.

Mukana olivat teknologiateollisuuden yritykset Mansco Oy, Koivukuja Yhtiöt Oy, SWECO Mecaplan Oy, Lasercomp Oy ja Celermec Oy.

Kolmella yhteisosastolla esiteltiin muun muassa koneistuksen sopimusvalmistusta, kuormalavojen kierrätyspalvelua sekä kiinnikkeitä rakennusteollisuudelle, tuotekehitys-, suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita sekä mekaniikan valmistusta laserilla ja mekaanisesti.

ELME Studiolla oli esitellä messuvieraille teknologiauutuus: 3D-tulostus- ja tutkimuspalvelu. Osastolla tuotiin esille myös ELME Studion yhteistyöverkoston ja seutukunnan osaamista ja toimintaa.

Alihankintamessuilla Mecaplan Oy:n osastolla Henri Kneckt ja Toni Mähönen.

Messuilla yritykset saivat kattavan kuvan teknologiateollisuuden tilanteesta ja paljon uusia asiakaskontakteja.

Näytteilleasettajien osastoilta monet yrittäjät löysivät ideoita omien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja ennen kaikkea uusia yhteistyökumppaneita.

Kolmipäiväisiin Alihankinta-messuihin tutustui 17 188 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Messuilla oli tuhat näytteilleasettajaa 20 maasta.

Alihankintamessujen 30. juhlavuoden kunniaksi esillä oli älykäs teollisuus.

Nyt mukana olleet alueen yritykset aikovat osallistua tapahtumaan myös ensi syksynä.

Osaston organisoi Nivalan Teollisuuskylä Oy/ELME Studio yhteistyössä NIHAKin ja Oulun yliopisto/KSI/FMT:n kanssa.

ELME Studio on asiantuntijapalveluita tuottava organisaatio, jonka projekteja rahoittavat pääsääntöisesti yritykset, kunnat, EU/EAKR, Leader ja Pohjois-Pohjanmaan Liitto.

 

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylä Oy puh. 0400 392 463.