TUTO – Tulevaisuuden tuotantoteknologiat

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat -hanke jatkaa Innovatiiviset tuotantoteknologiat -hankkeen jalan jäljissä tavoitteenaan edelleenvahvistaa Nivalan tuotantostudion (ELME Studio) puitteissa toimivien osapuolten kykyä tukea Oulun Eteläisen alueen yritysten kehittymistä ja menestymistä uusilla ja innovatiivisilla tuotantotekniikkaan ja sen koulutukseen ja tutkimukseen liittyvillä ratkaisuilla.

Tutkimusryhmälle kertyneen osaamisen kautta syntyviä innovaatioita jalostetaan edelleen menetelmä- ja rakennesovelluksiksi sekä keksinnöiksi ja patenteiksi. Teknologiansiirron sekä mikro- ja pk-yritysten kanssa tehtävän tutkimusyhteistyön avulla tuetaan alueen yritysten kilpailukykyä sekä uusien yritysten syntymistä. Tutkimus-, koulutus- ja kehitysyhteistyötoimintaa kehittämällä lisätään alueen koulutusorganisaatioiden mahdollisuutta tarjota ammattitaitoista työvoimaa yritysten palveluun.

Hankkeen pääkohderyhmiä ovat tuotantostudion piirissä toimivat organisaatiot (Koulutuskeskus JEDU, AikuKam, Kerttu Saalasti Instituutti, Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu ja Nivalan Teollisuuskylä Oy) sekä Oulun Eteläisen alueen elektroniikan mekaniikka- ja metalliyritykset.